.

Başkalarının Hayatı, Lives of Others Filmini İzle Full Online (DVD) İndirmeden İzle

Sanat filmleri artasında kabul edilebilecek oldukça kaliteli bir yapım. İnsancıl yaklaşımı ile öne çıkan filmde. Başka insanları dinleyen bir adamın hikayesi anlatılıyor.
Filimin Türü: Dram.
Yönetmen ve Senaryo: Florian Henckel von Donnersmarck.
Görüntü Yönetmeni : Hagen Bogdanski.
Müzik: Stéphane Moucha , Gabriel Yared.
Yapım : 2006, Almanya , 137 dk.

Oyuncuları: Martina Gedeck (Christa-Maria Sieland) , Ulrich Mühe (Kaptan Gerd Wiesler) , Sebastian Koch (Georg Dreyman) , Ulrich Tukur (Anton Grubitz) , Thomas Thieme (Bruno Hempf) , Hans-Uwe Bauer (Paul Hauser) , Volkmar Kleinert (Albert Jerska) , Matthias Brenner (Karl Wallner)
Doğu Almanya’nın kapalı politik ve toplumsal atmosferi içinde, Sosyalist Birlik Partisi’ne ve devlete sadakatleri sürekli sorgulanan insanlar, daimi bir baskı altındadırlar. Filmin konuşlma dili almanca ama alt yazılarda fena değil. Gerd Wiesler de, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman’ı gözlemlemekle görevlendirilmiş bir yüzbaşıdır.

Yazar ve sevgilisinin yaşadıkları apartmanın çatı katına yerleşen Yüzbaşı, sürekli olarak ikilinin yaşamını Bakan Hempf’ e rapor etmektedir. Ama günler boyu gözlediklerinden ikilinin yaşamı ile ilgili herhangi bir olumsuzluk rapor edemez. Ta ki Bakan Hempf, Georg Dreyman’ın kız arkadaşına cinsel tacizde bulunana kadar…

Sevgilisinin maruz kaldığı durum üzerine yaşadığı baskı ile ilgili sabrı taşan Georg, Doğu Almanya’daki koşulları tüm dünyanın duyması için Der Spiegel’e yazı yazmaya karar verir. Yüzbaşı için aradığı fırsat sonunda doğmuştur. Ama günler boyu izlediği bu iki insanın hayatının kendi üzerinde bıraktığı etkiler, hayatını ve varoluşunu sorgulamasına neden olacaktır.

Altın Küre ve Avrupa Film Ödülleri dahil katıldığı pek çok festivalde ödüle boğulan Başkalarının Hayatı, etkili anlatımı ve hümanist yaklaşımı ile dikkat çekiyor.

0 yorum:

Back to Home Back to Top