.

Yaz ayları için yüzme kursu tercihi

yuzmeOkulların kapanmasına çok kısa bir zaman kaldı. Yüzme kurslarına da talep haliyle artıyor. Fakat benim de geçen sene eğitimini aldığım yüzme sporu için, gerek kendiniz gerek ise çocuklarınız için dikkat etmeniz gereken noktalar var diye düşünüyorum. Şayet dikkat edilmezse sizi yüzmeden soğutabilecek ya da 2 ay gibi bir sürede öğrenmeniz gereken yüzme tekniklerini 6 ay gibi uzun bir sürede öğrenmenize sebep olacak hususlar şunlar;

  • Dikkat edilmesi gereken ilk nokta size yüzmeyi öğretecek antrenör’ün kalitesi ve deneyimleri. Antrenör’ünüz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu mu? ve yüzmeyle ilgili hangi deneyimlere sahip.
  • Gitmek istediğiniz havuzun bakımı günlük ve haftalık olarak yapılıyor mu? Berrak bir suda yüzmeyi öğrenmek dururken, bulanık sarımtırak bir havuzda yüzmeyi tercih etmeyin.
  • En önemlisi size yüzmeyi öğretecek kişinin bu işi para için yaptığını anladığınız an o antrenör’ü bırakın. Şahsen benim ilk yüzme kursu deneyim sırasında karşıma çıkan ilk antrenör olan insan. Biz rutin antrenmanlarımızı yaparken gözü sürekli saatten düşmezdi ve ilgisizdi. Tam iki ay boyunca bize aynı hareketleri yaptırdı ve takılıp kaldık aynı hareketleri yapmaktan. Bunun sebebi de sürekli yeni kursiyerler başlıyordu ve yeni başlayan arkadaşları da 2 aydır kursa devam eden bizlerle birlikte aynı saatte kabul ediyordu ve o zaman da ilgisizlik had safhada oluyordu.
  • Kesinlikle kendinize iyi bir yüzme gözlüğü alın derim. Çünkü havuzdayken gözlerinizi açtığınız zaman yaptığınız hareketleri görerek düzeltmeniz daha rahat olabiliyor ve ilk başlardaki panik halini gözlerinizi açarak bir nebze olsun üzerinizden atabiliyorsunuz.
  • Eğer çocuklarınızı yüzme eğitimine gönderiyorsanız, üşenmeden her antrenmanına katılın, hem çocuğunuzu izleyin ona destek olun, hem de yüzme antrenörünün çocuğunuza olan yaklaşımını görün.

Şimdilik bu kadar fakat yüzme deneyimlerim çok fazla olduğu için yine sizlerle paylaşmayı düşünüyorum ilerleyen günlerde bunları. Yüzme çok zevkli ve faydalı bir spor. Vücuttaki tüm kas gruplarını aynı anda çalıştıran ve vücudu forma sokan bir aktivite. Büyük küçük herkese tavsiyemdir yüzme sporu.

meta taqs:hangi yüzme kursunu tercih etmeliyim, yüzme kursları, yüzme kursları için tavsiyeler, yüzme kursu deneyimleri


0 yorum:

Back to Home Back to Top