.

Tek Tip Askerlik Hakkında Bilgi

Gündemin esas konularından biri olan tek tip askerlik konusu hakkında yetkili ağızlardan çıkan bilgiler ;
Tartışmayı sonlandıran açıklama Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan geldi. Resmi bir ziyaret için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, ‘söylentilere kulak asmayın’ dedi.

Başbuğ, "Eğitim düzeyine bakılmaksızın herkes için 12 ay er olarak tek tip askerliğin bu haliyle çıkması çok zor. Böyle bir uygulamanın devreye girmesi bile en az bir kaç yıl alır. Bu konuda yaratılan söylentilere kesinlikle kulak asılmasın. Bir çok yeni düzenleme seçeneği üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Orgeneral Başbuğ, tek tip askerliğin kamuoyunda tartışılan şeklini yalanlasa da askerlik süreleriyle ilgili bir çalışma yapıldığını yalanlamadı.

Geçen yıl yoklama kaçağı, bakaya gibi nedenlerden dolayı asker ihtiyacının ancak yüzde 65'ini karşılayabilen TSK’nın, bu oranı yukarıya taşıyarak bir denge sağlayana kadar tek tip askerlik konusunda bir adım atmayacağı belirtiliyor.

BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerlik konusunun da sürekli gündeme gelmesinden rahatsız olan Genelkurmay Başkanı, "Kesin olarak söylüyorum; bu konu kapanmıştır. Genelkurmay'ın böyle bir çalışması yoktur" dedi.

Başbuğ gibi Amerika'da bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de, bedelli askerlikle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

"Türkiye'nin özel şartları ve terörle mücadele gerçeği varken, kimseye kalkıp bedelli askerlikten bahsedemessiniz. Bir şehit annesi ileride gelse 'benim oğlum parası olmadığı ve bu nedenle askere gittiği için mi öldü?' diye sorarsa ne diyeceğiz? Bu ülkede PKK terörü bitmeden bedelli imkansız."

Meta Taqs:askerlik durumu, bedelli çıkacak mı, genelkurmayın askerlik açıklaması, kısa dönem kalkar mı, milli savunma bakanının askerlik açıklaması

0 yorum:

Back to Home Back to Top