.

iPhone'un fiyatı yarı yarıya indi, İphone Fiyatları, İphone Fiyatları Ucuzladı


Amerikalı bilgisayar üreticisi Apple, çok fonksiyonlu cep telefonu iPhone'un merakla beklenen yeni modelini tanıtırken, eskisinin fiyatını yarıya indirdiğini açıkladı.

Apple'ın Ocak'tan beri hastalık izninde bulunan karizmatik patronu Steve Jobs'ın katılmadığı tanıtımda, eskisine göre daha hızlı ve güçlü olan yeni iPhone'un beklentileri kısmen karşıladığı görüldü.

Şirketin merkezi San Francisco'da 50'den fazla ülkeden gelen 5200 teknoloji uzmanının katıldığı yıllık konferansta tanıtımı yapılan iPhone 3Gs ("s" speed-hız), video fonksiyonlu otomatik odaklamalı bir fotoğraf makinesi, daha uzun dayanan bir batarya ve özellikle çok daha hızlı internet bağlantısına sahip bulunuyor. Yeni cihaz internette dolaşırken bir sayfayı, geçen Temmuz'da tanıtılan modelden yaklaşık 3 kat hızlı açabiliyor.

Sesli kumanda ile videoları indirebilen yeni iPhone, "Arapça, İbranice veya Korece" anlayabiliyor. ABD ve Kanada ile bazı Avrupa ülkelerinde 19 Haziran'da satışa çıkacak yeni modelin 80 ülkede daha sonra piyasa sürülmesi bekleniyor. 2 yıl içinde 3. versiyonu çıkan yeni cihaz 16 ve 32 gigabite kapasiteli olacak.

Yeni iPhone'un ABD'deki satış fiyatı 199 ila 299 dolar olarak belirlenirken, tüm dünyada büyük başarı yakalayan iPhone 3G modelinin satış fiyatı da 99 dolara (8 gigabite modeli) indirildi.

Bu indirimin, rekabetteki çok fonksiyonlu telefonlar, özellikle Palm'ın 199 dolarlık Pre modeli açısından büyük darbe olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Masa üstü bilgisayarlarının fiyatını Mart'ta indiren Apple grubu yıllık konferansında, ayrıca taşınabilir bilgisayar modeli MacBook'un yeni ve daha ucuz modellerini tanıttı.

15 inçlik ekrana sahip modelinde 300 dolarlık indirime giderek ürünü 1699 dolardan satmaya başlayan Apple, daha gelişmiş modellerini de 1999 ve 2299 dolara satacağını açıkladı.

13 inçlik ekranı bulunanları 1199 ila 1499 dolara satacak şirket, ultra ince modeli MacBook Air'in daha geliştirilmiş modellerini de 1499 ila 1799 dolara satışa sunacak.

Şubat'tan beri deneme safhasında bulunan yeni tarayıcı Safari 4'ü öngörüldüğü gibi başlatan Apple, bu tarayıcının Microsoft'un Mart'ta çıkardığı Internet Explorer 8'den 8 kat hızlı olduğunu bildirdi.

Ancak Apple, yeni işletim sistemi Snow Leopard'ın Eylül ayında kullanıma hazır olabileceğini açıklayarak, hayal kırıklığı yarattı.

AA

Meta Taqs:iPhone'un fiyatı yarı yarıya indi, İphone Fiyatları, İphone Fiyatları Ucuzladı


0 yorum:

Back to Home Back to Top