.

EN FAZLA KAÇ ZAYIFLA SINIF GEÇİLİR?

6 zayıfla sınıf geçmeye olanak sağlanmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce 6 dersi zayıf olan öğrencinin sınıf geçebilmesine olanak tanımayı düşünürken, bu sayının 3 ila 4 arasında olmasına karar verildiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimde masrafları azaltmak ve öğrencilerin sınıfta kalmasını zorlaştırmak amacıyla Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişikliğe giderken, yönetmelik hazırlıklarında son aşamaya geldi. Yönetmelik değişikliğinin 13 Haziran 2008’den önce yapılması planlanıyor.

ANKA’nın Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği değişikliğinde hazırlıklar bitme aşamasına geldi. Talim ve Terbiye Kurulu, bu hafta içersinde Sınıf Geçme Yönetmeliği’ni onaylanarak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in onayına sunacak.

-SINIF GEÇMEDE AZAMİ ZAYIF SAYISI 3-4 OLACAK-

Daha önce sorumlu sınıf geçmede azami zayıf ders sayısının 6’ya çıkarılması planlanırken, bu hafta onaylanması beklenen yönetmelikle bu sayının 3 ila 4 arasında olacağı öğrenildi. Öte yandan, üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına, yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınması düşünülürken, bu sayının da 6 ders olması üzerinde duruluyor.

-DERS YILI SONUNA KADAR BİTİRİLECEK-

Düzenlemede, alan değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınavlarda da bazı kolaylaştırmalar yapılıyor. Lise son sınıf öğrenicilerine sadece Ağustos ayından fark derslerini verme şansı veren Milli Eğitim Bakanlığı, sınav dönemini Haziran ayına çekecek. Bakanlık, bu sayede ÖSS’ye girecek öğrencilere de şans tanıyacak.

Son düzeltmeleri yapılan yönetmeliğin 13 Haziran 2008’den önce yasalaşması amaçlanırken 2008-2009 eğitim öğretim döneminden itibaren uygulamaya konulacak.

Meta Taqs:EN FAZLA KAÇ ZAYIFLA SINIF GEÇİLİR?

0 yorum:

Back to Home Back to Top