.

20 Haziran LYS Sınavı Soruları - Sonuçları

ÖSYM’de gidilen değişikliklerde üniversitelere giriş için 2 sınav yeniliği başlıyor. Kimilerine göre zorlaştırılmış, kimilerine göre ise zor görünüp kolaylaştırılmış bu sistemin detayları burada:
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, gelecek yıldan itibaren üniversiteye giriş sınavının Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) şeklinde iki aşamadan oluşacağını söyledi.

İlk aşamada baraj puanını geçen adayların ikinci aşamaya girebileceklerini ifade eden Yarımağan, ikinci aşamada, Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında ayrı ayrı sınav uygulanacağını belirtti.

Birici aşamayı geçen adayların ikinci aşamada istedikleri alanda sınava girebileceklerini vurgulayan Yarımağan “Benim tahminim, adayların, örneğin % 95’i ikinci aşamada iki sınava veya bir sınava girecek. Belki % 5’i üç sınava girebilir, binde 1’i de beş sınava girebilir” dedi.

Prof. Dr. Yarımağan, sınavda Matematik-Fen (MF), Türkçe-Sosyal (TS), Türkçe-Matematik (TM) ve Dil puan alanlarının olacağını da söyledi.
Haber3


Meta Taqs:20 haziran 2010 LYS, 20 haziran LYS, 20 Haziran LYS Soruları, 2010 LYS, 2010 LYS sonuçları, LYS, LYS Sınavı

0 yorum:

Back to Home Back to Top